3 hely, amitől jobb lehet a munkahely

Az irodai munkakörökkel kapcsolatban nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy összességében mennyire fontos egy ergonómikus munkakörnyezet megteremtése. Egy optimális munkakörnyezet nemcsak hosszú távon óvhatja meg egészségünket, hanem segíthet a koncentrációban, kevésbé leszünk stresszesek, illetve összességében jobban érezzük tőle magunkat.

Egy pár javaslat arra, hogy miként tehetjük élhetőbbé és jobbá munkakörnyezetünket:

  1. Dühöngő: ha nem is egy boxzsákot akasztunk az iroda közepére, egy stresszlabda vagy marokerősítő hasznos tud lenni a stresszkezelésben. Sőt, mindamellett hogy óvja idegrendszerünket, segíthet az irodai sérülések megelőzésében, vagy rehabilitációban, például egy enyhébb ínhüvelygyulladás után.
  2. Étkező: bár kevesen tartják be, a evés akkor a legjobb, ha megvan a rituáléja. Azzal, hogy van egy állandó helye és módszere az étkezésnek, azzal egy fix pontot teremtünk az életünkben. Ráadásul nemcsak egészségesebb egy jól kialakított étkezőben ennünk, de segít a stressz csökkentésében is.
  3. Nyugizó: az étkezőhöz hasonlóan jó ha van egy hely, ahol nemcsak enni hanem pihenni és kikapcsolódni is tudunk munka közben, még ha csak pár percre is. Nem kell rögtön berendezett hálóteremre, vagy játékteremre gondolni, de kisebb közegben egy teázó vagy kávézó sarok, egy-két offline magazinnal, újsággal segít feltöltődni egy rövidebb szünetben is.
Ha tetszett a cikk, mutasd meg másoknak is!