Iroda

Mire jó egy szünet

Mire elegendő 5 vagy éppen 10 perc? Aki nem dohányzik, annak nem feltétlenül egyértelmű, hogy mit fog csinálni a munkaközi szünetekben, hiszen arra hogy valami nagyobba belekezdjen az ember arra kevés, és gyakran inkább úgy tűnik, hogy csak megszakítja a munkamenetet és nehezebb újra belerázódni, mintsem kihagyni a szünetet. Viszont akár hasznosan is tölthetjük ezt az időt, és itt egy pár példa, hogy mire:

Az egészségünkre

Irodai dolgozóként nagyon fontos emlékeznünk arra, hogy néha felálljunk a székből és járkáljunk egy kicsit. Ez jót tesz a vérnyomásunknak, izomzatunknak, segít megelőzni a visszerek kialakulását és még számos más jó hatása is lehet. A testmozgás sokszor a kreativitásnak is jót tesz, ilyenkor kicsit elvonatkoztatunk és kitisztítjuk egy kicsit a fejünket.

A tájékozottságunkra

Bár 5-10 perc nem sok idő, egy-két rövidebb cikk elolvasására éppen elég, és ilyenkor elolvashatjuk az aktuális híreket a világból, sport híreket, vagy éppen ami érdekel minket. Elolvashatunk egy újabb blogbejegyzést az ügyfelesblogról.

A jövőnkre

Megtervezhetjük előre, hogy mi legyen a vacsora, vagy hova menjünk el boltba, milyen étteremből rendeljünk, hogyan ütemezzük munka utáni tennivalóinkat. Írhatunk bevásárlólistát, tervezzük meg hazafelé az útvonalat, ütemezzük teendőinket. Sokkal könnyebb lesz a nap hátralevő része, ha ezeket már előre tudjuk, és nem akkor kell leadnunk a rendelést a Netpincéren amikor már fakraséhesek vagyunk, így nemcsak kényelmesebben tudunk enni, de elkerülhetjük az impulzív ételrendelést, vagy bevásárlólista esetén az impulzív és felesleges vásárlást.

Ha tetszett a cikk, mutasd meg másoknak is!