Mobiltelefonálás

Mobilozni munkaidőben

Már nemcsak a fiatalok nagy része mondhatja el magáról, hogy életének nagy részét valamilyen képernyő előtt tölti, hanem már az idősebb korosztályok is. Ez a képernyő pedig nemcsak a számítógép monitora, vagy éppen a televízió, hanem a mobil és tablet kijelzőjét is jelenti. A mobil pedig bármikor elérhető, és már-már annyira hozzánk nőtt, hogy alig tudjuk letenni. Itt van három nyomós ok, hogy miért jó ez nekünk.

  1. Csak a mienk: a mobilunkat kivételes esetektől eltekintve nem adjuk oda senkinek, így minden ami rajta van a miénk, a mi beállításaink, a mi közösségi média fiókjaink, és optimális esetben csak mi férhetünk hozzá. Így érthető hogy a munkahelyi számítógépünk helyett inkább a mobilunkat használjuk személyes üzenetváltásokra.
  2. A világ a zsebünkben: bárhol és bármikor könnyedén elérhető a világháló a mobilunk segítségével. Olyan helyzetekben is, ahova nyilvánvaló okok miatt nem visszük a számítógépünket, például a mellékhelyiség. Márpedig a legjobb kérdések és ötletek ott merülnek fel, így jobb ha ekkor is van lehetőségünk keresni a neten és jegyzetelni.
  3. Személyi asszisztens: az irodai gép sok irodai alkalmazásra jó, viszont nem rezeg vagy ad ki idegesítő hangot, ha emlékeztetőt állítunk be egy meetingre, főleg akkor nem, ha éppen kávészüneten vagyunk. De a gyakorlatilag végtelen mennyiségű elérhető alkalmazással az életünk minden részében segítségünkre lehetnek az okoskütyük.

Ha tetszett a cikk, mutasd meg másoknak is!