Ügyfeles – az elérhetetlen

Az ügyfeles egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy mindig elérhető legyen. A legtöbb frusztrációt nem az okozza, hogy probléma van. Bármikor hibázhat valaki, vagy éppen elromolhat egy készülék, ne adj isten még balesetek is történhetnek, ami miatt esetleg elmegy az internet, vagy nem érhető el valamilyen szolgáltatás. Probléma bekövetkezhet, és ezzel számolni kell. Jobb esetben az ilyen esetekre (is) van az ügyfeles.

A frusztrációt legtöbb esetben inkább az okozza, hogy hosszú perceken keresztül várakoztatnak minket, vagy bonyolult átláthatatlan menürendszeren keresztül kell navigálnunk, hogy megtaláljuk a problémánknak megfelelő alpontot, és mire felveszi valaki a vonal másik végén a telefont, addigra már el is felejtjük, hogy mit is szerettünk volna kérdezni. Vagy éppen még jobban felidegesítjük magunkat, mint amennyire már azok voltunk. Vagy félúton lerakjuk a telefont, mert nekünk erre nincs időnk, csak hogy később rájöjjünk, hogy mégis szükségünk van az adott szolgáltatásra.

Szinte nem is kéne leírni, mert annyira egyértelmű, de egy ügyfélszolgálat akkor jó, ha elérhető.

Akkor mégis mitől lesz elérhetetlen?

Legszívesebben azt mondanám, hogy a rossz logisztika, a nem megfelelő erőforrások ráfordítása, vagy éppen a ügyfél-központúság teljes mértékű hiánya. Viszont a helyzet az, hogy ennél sokkal kevesebb is elég ahhoz, hogy az ügyfelek számára elérhetetlennek tűnjünk.

Ha szeretnéd megtudni, hogy hogyan lehetsz mégis elérhető, akkor azt az e heti társposztból megtudhatod.

Ha tetszett a cikk, mutasd meg másoknak is!